Eksperti beidzot izskaidrojuši: kāpēc kaķiem dažreiz nepatīk, ka viņu glauda un ņem rokās?

Foto – Pexels

Vai jūsu kaķis nevēlas, lai viņu glauda, un negrib sēdēt jums klēpī? Viņam nepatīk, ka jūs viņu paņemat rokās? Vai tā ir rakstura problēma? Vai tomēr tas ir kaut kas cits? Tagad speciālisti ir raduši atbildi uz šo ne vienkāršo jautājumu.

Dažiem kaķiem vienkārši nepatīk, ka viņus glauda un ka viņiem pieskaras, un vēl jo vairāk nepatīk, ka viņus paņem rokās. Šajā ziņā īpaši “emocionāli” ir daži Skotijas šķirnes pārstāvji. Speciāliste Jekaterina Barišņikova skaidro, ar ko tas varētu būt saistīts un vai ir veids, kā šo situāciju var uzlabot.

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Eksperte skaidro, ka ir vairāki iemesli, kāpēc dzīvnieks nevēlas šādu kontaktu ar cilvēku, pat, ja šis cilvēks ir viņa saimnieks. Viens no iemesliem ir tāds, ka kaķim var būt kāds diskomforts. Vēl viens iemesls ir tāds, ka dzīvnieks vienkārši nav pieradis pie šādas “komunikācijas” formas.

Eksperte arī skaidro, vai šāda uzvedība ir atkarīga no kaķa šķirnes vai tomēr – nē?

Foto – Pexels

Viņa ir pārliecināta, ka ir vairākas tā sauktās “karaliskās” pašpietiekamās kaķu šķirnes, piemēram, Bengālijas kaķis, Abesīnijas kaķis, Britu kaķis, Krievu zilais kaķis, Sfinkss – ar šīs šķirnes dzīvniekiem ieteicams bieži pavadīt laiku kopā un ar viņiem un komunicēt kaķu” valodā, kas tiem ir labi pazīstama.

Foto – Pexels

Kā to izdarīt?

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment